fredag 13 augusti 2010

Vi är igång

Under sommaren har vår grävare Jimmy schaktat ur på tomten och fyllt upp med nya bygglämpliga massor där huset och garaget ska placeras. De urgrävda massorna har vi använt till att fylla upp den lägre delen av tomten. Man kan nu se hur tomten håller på att forma sig, spännande! Slänten mot grannen nedanför är ganska hög och brant och vi funderar på att förankra massorna här med ett nät. Kommunen har åtagit sig att lägga en dränering i allmäning nedanför oss då mycket vatten rinner ner från det nya området till det gamla. Dräneringslösningen kommer att behöva gå in i vår slänt så vi avvaktar med att göra något tills detta är gjort.

30 augusti 2010


Tomten köpte vi av kommunen i början av augusti och strax därefter så hölls byggsamrådet tillsammans med kommunen, kvalitetsansvarige, entreprenören och oss. Allt gick bra och bara några mindre saker behövde göras. I samband med mötet så började det också ramla in en hel del räkningar från kommunen så nu känns det allt verkligare!

För att kunna börja gjuta grunderna och beställa huset så har vi under de senaste veckorna tillbringat många många många timmar med att undersöka alternativ och ta fram lösningar för hur vi vill ha. Hur vi skulle ha hunnit med detta om vi inte hade haft semester är svårt att begripa? Stackar Felicia och Tilda har fått besöka bygghandlare, köksaffärer, IKEA mm många gånger om och de var trötta på det redan efter första besöket... Det som varit svårast att bestäma sedan vi fastställde husets utformning har varit att välja fönsterfärg och tak samt få fram en bra ritning över det stora badrummet. Målet är nu att allt detta ska vara klart senast den 16/8.

Hemma drunknar vi nu i kataloger om kök, badrum, fönster, tak, garderober, blandare etc. Vi längtar massor efter att kunna rensa ur bland dessa, vilket vi förhoppningsvis ska kunna göra efter hand. Det första inköpen till huset gjorde vi i veckan efter att ha bläddrat massor i katalogerna. Vi slog till på underskåp till båda badrummen och ett badkar. Badkaret fick vi dock avbeställa dagen efter då vår entreprenör påpekade att det inte gick att bygga in vilket säljaren sa…

Indigo underdel och handfat från Svedbergs


Den första flytten för oss sker månadsskiftet september-oktober och vi har idag fått en lägenhet så vi vet vart vi ska ta vägen. Det kommer att bli lite trångt men läget och miljön känns jättebra så det kommer att gå bara bra. Vi räknar med att bo här cirka fem månader innan det är dag för flytt igen, men denna gången till vårt nya hus!

I veckan har vi börjat packa lite hemma, kört iväg lite saker och Felicia har skolats in på sitt nya fritids på Verkö. Så ja, vi är verkligen igång nu!